Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Quinoasallad med mango och persika

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 3 dl quinoa tricolor
  • 6 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk citronolivolja
  • 1 lime
  • 1 röd lök
  • 1 mango
  • 3 grillade klyftade persikor
  • 70 g rucolasallat
  • salt, svartpeppar

Så här gör du

  1. Skölj quinoan i varmt vatten och låt den rinna av. Koka upp vatten och salt. Tillsätt quinoan och rör om. Sjud under lock, cirka 12 minuter. Låt den svalna.
  2. Blanda grynen med citronolivolja och pressad lime. Skala och skär rödlöken i tunna klyftor. Dela och skär mangon i bitar.
  3. Blanda salladen i en stor skål med sköljd och slungad rucolasallad precis innan serveringen. Smaka av med salt och peppar.