Logga in här

Quinoasallad med brysselkål och pumpakräm

Betyg: 1/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 2 apelsiner
  • olivolja
  • flingsalt
  • nymald peppar
  • 1 1/4 dl mandel
  • 2 dl röd quinoa
  • 250 g brysselkål
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1/4 tsk paprikapulver
  • 1/4 tsk mald ingefära
  • 1 1/2 dl strimlade dadlar
  • 150-200 g fetaost
  • kärnor från 1 granatäpple

Pumpakräm

  • 1/2 butternutpumpa, ca 700 g
  • 3 msk pressad apelsinsaft
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 krm cayennepappar
  • salt

Så här gör du

  1. Skär hinnfria klyftor av apelsinerna, pressa saften ur hinnorna. Spar saft till pumpakrämen. Blanda resterande saft med 2 msk olivolja, salt och peppar. Ställ vinägretten åt sidan.
  2. Grovhacka hälften av mandeln. Rosta både hel och hackad mandel i en torr panna. Blanda i 1 tsk flingsalt. Ställ åt sidan.
  3. Koka quinoan enligt förpackningen. Låt ånga av.
  4. Dela brysselkålen i halvor. Råstek den några minuter i olivolja i en stekpanna. Blanda i kryddorna mot slutet.
  5. Ta pannan från värmen. Blanda i quinoa, dadlar, apelsinklyftor och vinägrett. Smaka av med salt.
  6. Lägg upp och strö på smulad fetaost, saltrostad mandel och granatäppelkärnor. Servera med pumpakrämen.
  7. Pumpakräm: Skala pumpan och skär i bitar. Koka mjuk i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet och låt kallna. Mixa pumpa, apelsinsaft, olivolja och kryddor. Smaka av med salt.