Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Quinoa sallad med färska grönsaker & tahinidressing

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner

Sallad

  • 1 dl ekologisk vit quinoa
  • 1 dl ekologisk röd quinoa
  • 200 g ekologisk babyspenat
  • 100 g ekologisk blomkål
  • 1 st mogen mango
  • 1 st färskt granatäpple

Dressing

  • 2 msk ekologisk tahini, saltad
  • 2 msk ekoloisk olivolja
  • 4 msk ekologisk honung
  • 2 msk vatten
  • 4 msk färskpressad citronsaft
  • 1 nypa ekologisk havsalt

Så här gör du

  1. Koka två typer av quinoa som beskrivs på baksidan av förpackningen. Kyl den kokta quinoan.
  2. Tvätta spenaten noga i kallt vatten och låt den rinna av på en trasa eller med ett durkslag.
  3. Skölj blomkålen i kallt vatten och skär den i tunna skivor (Tips: använd mandolin järn).
  4. Skala mangon och skär den i tunna strimlor.
  5. Dela granatäpplet på mitten och lägg snittytan i handen och knacka på skalet med en sked. Då kan du få ut hela frön/kärnor.
  6. Blanda alla ingredienser samtidigt till dressingen till en slät konsistens. Använd en stavmixer för bättre resultat.
  7. Blanda alla ingredienser till salladen och tillsätt sedan dressingen.