Quinoa sallad med färska grönsaker & tahinidressing

Urtekram
Ingredienser
4 portioner
Sallad
- 1 dl ekologisk vit quinoa
- 1 dl ekologisk röd quinoa
- 200 g ekologisk babyspenat
- 100 g ekologisk blomkål
- 1 st mogen mango
- 1 st färskt granatäpple
Dressing
- 2 msk ekologisk tahini, saltad
- 2 msk ekoloisk olivolja
- 4 msk ekologisk honung
- 2 msk vatten
- 4 msk färskpressad citronsaft
- 1 nypa ekologisk havsalt
Så här gör du
- Koka två typer av quinoa som beskrivs på baksidan av förpackningen. Kyl den kokta quinoan.
- Tvätta spenaten noga i kallt vatten och låt den rinna av på en trasa eller med ett durkslag.
- Skölj blomkålen i kallt vatten och skär den i tunna skivor (Tips: använd mandolin järn).
- Skala mangon och skär den i tunna strimlor.
- Dela granatäpplet på mitten och lägg snittytan i handen och knacka på skalet med en sked. Då kan du få ut hela frön/kärnor.
- Blanda alla ingredienser samtidigt till dressingen till en slät konsistens. Använd en stavmixer för bättre resultat.
- Blanda alla ingredienser till salladen och tillsätt sedan dressingen.

Du kanske även gillar
Populära recept