Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Quinoa med melon och lax

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 1/2 dl röd quinoa
  • 3 dl vatten
  • 2 krm salt
  • 1 finhackad citrongrässtjälk
  • 1 charantaismelon eller galiamelon
  • 4 salladslökar
  • 1/2 urkärnad skivad gurka
  • 1 lime, pressad saft
  • salt
  • nymald svartpeppar

Till servering

  • 400 g gravad lax i bit
  • alfagroddar
  • limeklyftor
  • citronmeliss

Så här gör du

  1. Skölj quinoan noga och koka i 3 dl vatten och salt tillsammans med citrongräset. Låt koka under lock, cirka 15 minuter. Slå bort eventuellt överflödigt vatten. Låt svalna.
  2. Dela, kärna ur och ta ut kulor av melonköttet med ett kuljärn eller skala och skär i kuber.
  3. Skölj och skiva salladslöken och blanda ner den tillsammans med melonkulor och gurka i quinoan. Häll över limesaften. Salta och peppra.
  4. Skär den gravade laxen i cirka 1 cm breda skivor och halstra i en stekpanna utan matfett, cirka 1 minut.
  5. Lägg laxen ovanpå salladen och toppa med alfalfagroddar. Dekorera med limeklyfta och citronmeliss.