Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Quiche med rökt kalkonbröst & pepparrot

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

En paj är alltid omtyckt på buffén. Den vanligaste brukar vara quiche Lorraine, fransk ost- och skinkpaj. Det här är en nordisk variant med rökt kalkonbröst och pepparrot.

Ingredienser

6 bitar

Deg:

  • 3 dl siktat dinkelmjöl eller vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 125 g kallt smör
  • 1-2 msk kallt vatten

Fyllning:

  • 3 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 krm salt
  • 3 msk riven pepparrot
  • 200 g rökt kalkonbröst i små tärningar
  • 3 dl riven västerbottensost

Så här gör du

  1. Blanda mjöl och salt i matberedaren. Tillsätt det kalla smöret i små kuber. Mixa ihop till en smulig massa, eller använd fingertopparna. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen i en form som mäter cirka 26 centimeter i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Låt stå i kylen minst 1 timme.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen cirka 10 minuter.
  4. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, salt och pepparrot till fyllningen. Fördela kalkonbröst och ost i pajskalet. Häll över äggstanningen.
  5. Sätt in pajen i mitten av ugnen och sänk värmen till 175 grader. Grädda pajen tills fyllningen har stannat och den har fin färg, cirka 1 timme. Låt svalna något före servering.