Logga in här

Quiche med julskinka

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

6 bufféportioner
  • 1 förpackning utkavlad färsk smördeg
  • 4 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 krm salt
  • 1/2-1 krm nymalen svartpeppar
  • 2 dl dl riven cheddar-, västerbotten- eller prästost
  • 4 dl gratängost
  • 150 g julskinka i tunna skivor
  • 1 msk plockade timjanblad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tryck ut smördegen i en pajform, ca 25 centimeter i diametern. Nagga med en gaffel och ställ i frysen ca 10 minuter.
  3. Fyllning: Vispa ihop ägg, grädde, senap, salt och peppar. Blanda i de båda ostsorterna. Häll fyllningen i pajskalet. Fördela i skinkan, rör om försiktigt så att den blandas med äggsmeten.
  4. Grädda pajen i nedre delen av ugnen tills äggsmeten stelnat och fått fin färg, ca 35 minuter. Garnera med timjanblad.