Quiche med julskinka

Foto: Lena Söderström
Ingredienser
6 bufféportioner
- 1 förpackning utkavlad färsk smördeg
- 4 ägg
- 3 dl vispgrädde
- 1 msk dijonsenap
- 1 krm salt
- 1/2-1 krm nymalen svartpeppar
- 2 dl dl riven cheddar-, västerbotten- eller prästost
- 4 dl gratängost
- 150 g julskinka i tunna skivor
- 1 msk plockade timjanblad
Så här gör du
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Tryck ut smördegen i en pajform, ca 25 centimeter i diametern. Nagga med en gaffel och ställ i frysen ca 10 minuter.
- Fyllning: Vispa ihop ägg, grädde, senap, salt och peppar. Blanda i de båda ostsorterna. Häll fyllningen i pajskalet. Fördela i skinkan, rör om försiktigt så att den blandas med äggsmeten.
- Grädda pajen i nedre delen av ugnen tills äggsmeten stelnat och fått fin färg, ca 35 minuter. Garnera med timjanblad.

Du kanske även gillar
Populära recept