Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Quiche med balsamicorostade rödbetor, päron & brie + prosciutto

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Ingredienser

4 portion

Pajdeg

  • 4,5 dl Mjöl
  • 1 tsk Salt
  • 100 g Kallt smör
  • 1 st Ägg
  • 0,5 dl Kallt vatten

Balsamico rostade betor + spenat

  • 2-3 st Rödbetor
  • 1 st Gul lök, skivad
  • 2 msk Olja
  • 0,5 dl Balsamvinäger
  • Salt & peppar
  • 40 g Färsk spenat

Quiche

  • 3 st Ägg
  • 1 dl Grekisk yoghurt
  • 1 dl Mjölk
  • 2 msk Färsk hackad basilika
  • 0,5 tsk Chiliflakes (valfritt)
  • 200 g Brieost
  • 100 g Riven ost
  • 1 st Päron, delat i mindre bitar
  • Salt & peppar
  • 1 pkt Prosciutto

Så här gör du

  1. Pajdeg: Mät upp mjölet i en bunke och lägg ner smöret + saltet där i. Fördela ut smöret i mjölet med hjälp av fingrarna. När smöret har fördelats ut i mjölet vispa samman ägget och vattnet i en annan bunke. Häll därefter det på mjöl- och smörblandningen. Bearbeta tills det bildas en deg. Tillsätt mer vatten om det behövs för att den ska gå samman. Kavla ut degen till en stor rund cirkel på cirka 40 cm i diametern. Smöra en springform och lägg därefter i pajdegen i formen. Tryck ut degen i kanterna och bottnen. Ställ in formen i kylskåpet i minst 30 minuter. Förbered under tiden fyllningen.
  2. Balsamico rostade betor + spenat: Blanda rödbetor, gul lök, olja, balsamvinäger, salt och peppar i en bunke. Fördela ut betorna och löken på en bakplåtsklädd plåt. Låt de ugnsrostas i 20 minuter. Ta ut och fördela ut den färska spenaten runt om. Låt det ugnsrostas ytterligare i 10 minuter tillsammans. Ta ut och sänk värmen till 150 grader.
  3. Quiche: Vispa samman ägg, grekisk yoghurt, mjölk, basilika, chiliflakes, salt och peppar i en bunke. Lägg i brieost samt hälften av den rivna osten. Ta ut pajskalet från kylskåpet och fördela ut betorna, löken och spenaten i bottnen. Häll på ägg- och ostblandningen över. Tryck ner päronbitarna. Strö över den rivna osten som är kvar.
  4. Ställ in pajen i ugnen och låt den sakta gå klart. Jag lät min på svag värme gräddas i 45 minuter. Grädda pajen tills den stannat och har fått fin färg. Ta ut och låt den sätta sig i minst 5 minuter innan du skär i den.
  5. SERVERA SÅ HÄR: Toppa med prosciutto och färsk basilika ovanpå pajen. Skär den i bitar och servera tillsammans med en krispig grönsallad.