Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Quesadillas med het majskräm

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Majskräm

  • 450 g fryst majs
  • 1 grön chili
  • 100 g valfri, smakrik ost
  • 1 lime, saften
  • 4 dl valfria bönor, exempelvis svarta (ca 1 ½ dl torkade svarta bönor)
  • 10 st picklad/inlagd jalapeño
  • en nypa salt

Egna tortillabröd

  • 4 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 msk olja
  • 1 dl vatten

Så här gör du

  1. Rosta majs och chili i torr stekpanna. Mixa sedan majs, chili och ost till en kräm med en blender eller en stavmixer. Pressa i limesaft.
  2. Gör tortillabröden: Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt sedan vatten och olja. Knåda degen och dela i 8 delar. Hetta upp en torr stekpanna och stek bröden snabbt på båda sidor. Ta upp dem när de precis har börjat få lite färg.
  3. Bred majskräm på fyra av tortillabröden. Mosa bönorna grovt med en gaffel och bred ut ovanpå majskrämen. Salta och peppra. Hacka jalapeñon i små bitar och strö på toppen.
  4. Ta de resterande fyra bröden och lägg på som lock. Stek i torr stekpanna på båda sidor tills bröden fått fin färg. Skär upp i bitar.