Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

”Quesadilla-hjärtan” med kaneläpplen, honung och valnötter

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Quesadillas behöver inte endast fyllas med ost och vara till för lunch och middag. De kan även göras söta och ätas som efterrätt och frukost! Äpple kombinerat kanel, honung och valnötter blev en riktig höjdare när dessa ingredienser kombinerades i hjärtformade quesadillas. Servera med turkisk yoghurt eller kvarg till frukost, eller vaniljglass till efterrätt. Mer info och tips för detta recept finns på http://nouw.com/100kitchenstories

Ingredienser

1 hjärtan
  • 2-3 tortillabröd
  • 2-3 äpplen
  • 1 tsk kokosolja
  • 5 tsk honung
  • 1-2 tsk kanel
  • Valnötter

Så här gör du

  1. Tvätta äpplena, ta bort det som behöver tas bort, och skär de i tunna skivor som du sedan skär på mitten.
  2. Hetta upp kokosolja i en stekpanna och lägg i äpplena. Ringla över honungen och tillsätt kanelen. Låt äpplena bli mjuka men blanda om då och då.
  3. Under tiden kan du använda stora hjärtformade pepparkaksformar för att trycka ut hjärtan av tortillabröden.
  4. När äpplena är färdigt mjuka häll över de på en tallrik. Lägg då i tortillahjärtanen och stek de lite på varje sida så de får lätt färg.
  5. Lägg ca 2 msk av kaneläpplena på ett tortillahjärta. Lägg på ett "lock", ringla över lite honung och garnera med valnötter. Done!