Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pyttipanna

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 300-400 gram överbliven stek
  • 2 morötter
  • 6 potatisar av fast sort
  • 1 palsternacka
  • 1 msk timjan
  • 1 rödlök
  • 4 ägg
  • 1 msk smör & rapsolja
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Tärna köttet och skala och skiva löken. Skala och tärna potatisen, palsternackan och morötterna i små fina kuber.
  2. Smält smöret med oljan i en stekpanna. Råstek rotfrukterna på ganska hög värme i smör och olja tills de fått fin gyllene färg. Sänk värmen och stek tills rotfrukterna känns mjuka. Salta och peppra.
  3. Vänd i köttet och örterna, låt allt bli varmt. Servera med lök och rått eller stekt ägg.