Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pytt med fetaost och pepparrotssås

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portion

Pytt

  • 3-4 st Hackade Färsbiffar eller 300 gr kött från gårdagens nötstek
  • 8-10 st Kall klyftad potatis
  • 6 st skivade champinjoner eller näve kantareller
  • 1 st stor röd paprika
  • 1 st Hackad persika eller nektarin
  • 2 tsk torkad timjan
  • Smörklick
  • salt och nymalen svartpeppar

Fetaost och pepparrotssås

  • 75 g smulad fetaost
  • 1,5 dl turkisk yoghurt
  • 2 tsk Färsk riven pepparrot
  • Salt ev peppar

Så här gör du

  1. Smula fetaosten och blanda med yoghurten. Smaksätt med riven pepparrot, ta lite mindre om du inte vill ha så starkt. Smaka ev av med salt och peppar.
  2. Hetta upp en stekpanna och lägg i en rejäl klick smör. Lägg i den klyftade potatisen, paprikan , nekatrinen,svampen och timjan. Stek tills det fått lite färg och häll i köttet. Köttet ska värmas upp ordentligt!
  3. Smaka av med salt och peppar. Servera med en sked sås och sallad om du vill!