Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pytt i panna med lax och rosépeppar


Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

  • 500-600 g laxfilé, skinn- och benfri eller grytbitar av lax

  • 2 rödlökar

  • 2 msk smör till stekning

  • 3-4 msk olivolja

  • 800 g vältvättad potatis

  • flingsalt

  • 3 msk finstrimlad persilja

  • 1/2 tsk grovstött rosépeppar

  • Till servering:

  • 4 råa äggulor


Så här gör du

  1. Skär laxen i bitar. Skala, dela och skär löken i strimlor.

  2. Stek löken mjuk i hälften av smöret och oljan, cirka 5 minuter och ta upp den på en tallrik.

  3. Skala (om så önskas) och skär potatisen i små bitar. Stek potatisen i resten av smöret och oljan cirka 20 minuter. Salta och håll den varm.
  4. 
4 Halstra laxen runtom i en het släpplättpanna, cirka 3 minuter. Salta.

  5. Blanda potatis, lax och persilja försiktigt. Krydda med rosépepparn och låt allt bli genomvarmt. Fördela potatisen och laxen i djupa tallrikar. Strö över löken. Servera med råa äggulor.