Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Purjo- och potatissoppa

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 11 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 3 st purjolökar
  • 300 g potatis
  • 2 st hönsbuljongtärningar
  • 1 vatten
  • salt och peppar

Garnering:

  • 3 st rädisor, skivade
  • rucola eller örter

Så här gör du

  1. Snitta, skölj och skär purjon i tunna skivor. Skala och skiva potatisen.
  2. Fräs det vita av purjon i oljan cirka 1 minut. Tillsätt potatisen och fräs under omrörning utan att den tar färg 2–3 minuter.
  3. Smula ner buljongtärningarna. Tillsätt hälften av vattnet och koka under lock tills potatisen är sönderkokt, cirka 15 minuter. Låt det gröna av purjon koka med de sista 5 minuterna.
  4. Mixa soppan med stavmixer. Späd den med resten av vattnet till önskad konsistens och ge soppan ett uppkok. Smaka av med salt och peppar.
  5. Garnera soppan med rädisor och rucola. Servera med smördegsstängerna.