Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pumpasoppa med ingefära och kokosmjölk

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 199 st har redan röstat

Ta vara på säsongens härliga pumpor! Pumpasoppa, kanske gjord på butternutpumpa, blir krämig och len med kokos mjölk och får lite sting av ingefära. Prova gärna att baka ett härligt pumpabröd till, recept hittar du här.

Läs också: Här är fler läskigt goda recept till Halloween

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g pumpa, utan skal och kärnor t ex butternutpumpa
  • 1 äpple
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 6 dl kokande vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 1-2 msk riven ingefära
  • salt och peppar
  • 1 msk honung
  • 1 msk pressad limesaft

Till garnering

  • olivolja
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 1/2 dl pumpakärnor, rostade
  • 2 msk hackad persilja

Så här gör du

  1. Skär pumpan i bitar. Dela, kärna ur och skär äpplet i bitar. Skala och hacka löken. Fräs pumpa, äpple och lök i en gryta med smör i 5 minuter. Späd med vatten och tillsätt buljongtärningarna. Låt soppan koka upp och sedan sjuda tills pumpan är mjuk, 15-20 minuter.
  2. Mixa soppan med mixerstav. Rör ner kokosmjölk och smaksätt med sambal oelek, ingefära, salt, peppar, honung och limesaft. Låt soppan koka upp.
  3. Garnera med olivolja, paprika­tärningar, rostade pumpakärnor och hackad persilja. Servera med exempelvis pumpabröd och smör.