Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pumpasoppa med ingefära och kokosmjölk

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 228 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g pumpa, utan skal och kärnor t ex butternutpumpa
  • 1 äpple
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 6 dl kokande vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 1-2 msk riven ingefära
  • salt och peppar
  • 1 msk honung
  • 1 msk pressad limesaft

Till garnering

  • olivolja
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 1/2 dl pumpakärnor, rostade
  • 2 msk hackad persilja

Så här gör du

  1. Skär pumpan i bitar. Dela, kärna ur och skär äpplet i bitar. Skala och hacka löken. Fräs pumpa, äpple och lök i en gryta med smör i 5 minuter. Späd med vatten och tillsätt buljongtärningarna. Låt soppan koka upp och sedan sjuda tills pumpan är mjuk, 15-20 minuter.
  2. Mixa soppan med mixerstav. Rör ner kokosmjölk och smaksätt med sambal oelek, ingefära, salt, peppar, honung och limesaft. Låt soppan koka upp.
  3. Garnera med olivolja, paprika­tärningar, rostade pumpakärnor och hackad persilja. Servera med exempelvis pumpabröd och smör.