Pumpasoppa med ingefära och kokosmjölk

Foto: Thomas Carlén
Ingredienser
4 portioner
- 500 g pumpa, utan skal och kärnor t ex butternutpumpa
- 1 äpple
- 1 gul lök
- 2 msk smör
- 6 dl kokande vatten
- 2 hönsbuljongtärningar
- 1 burk kokosmjölk
- 1/2 tsk sambal oelek
- 1-2 msk riven ingefära
- salt och peppar
- 1 msk honung
- 1 msk pressad limesaft
Till garnering
- olivolja
- 1 röd paprika, tärnad
- 1/2 dl pumpakärnor, rostade
- 2 msk hackad persilja
Så här gör du
- Skär pumpan i bitar. Dela, kärna ur och skär äpplet i bitar. Skala och hacka löken. Fräs pumpa, äpple och lök i en gryta med smör i 5 minuter. Späd med vatten och tillsätt buljongtärningarna. Låt soppan koka upp och sedan sjuda tills pumpan är mjuk, 15-20 minuter.
- Mixa soppan med mixerstav. Rör ner kokosmjölk och smaksätt med sambal oelek, ingefära, salt, peppar, honung och limesaft. Låt soppan koka upp.
- Garnera med olivolja, paprikatärningar, rostade pumpakärnor och hackad persilja. Servera med exempelvis pumpabröd och smör.

Du kanske även gillar