Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pumpasoppa med fänkål


Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

8 bufféportioner

  • 1 1/2 kg pumpa

  • 1 gul lök

  • 2 vitlöksklyftor

  • 1 1/2 tsk stötta fänkålsfrön

  • 5 msk grönsaksfond

  • cirka 1 liter vatten

  • 2 dl crème fraiche

  • rivet skal och saft av 1 citron

  • 2 dl riven parmesanost
  • 
flingsalt

  • 1 tsk sambal oelek

  • pumpakärnor


Så här gör du

  1. Skala pumpa, lök och vitlök och skär i små bitar.

  2. Koka grönsaker och fänkålsfrö i fonden tills pumpan är mjuk, cirka 20 minuter.

  3. Blanda i crème fraiche och citron och mixa soppan slät. Vänd ner osten och smaka av med salt och peppar.

  4. Värm soppan försiktigt vid servering, den ska inte koka. Späd eventuellt med lite vatten om soppan är för tjock. Häll upp och strö över pumpakärnor. Rostad svampsallad med parmaskinka