Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pumpasoppa – recept med kantareller

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 700-800 g pumpa, skalad och urkärnad
  • 1 gul lök
  • 3 msk olivolja
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • ca 1 1/4 l vatten
  • salt, peppar

Till servering och garnering:

  • 1/2 l trattkantareller
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • 2 dl rucola
  • 3-4 msk riven parmesan
  • 4 portionsstora matpumpor, urkärnade och bakade, se ovan

Så här gör du

  1. Skär pumpaköttet i sockerbitsstora tärningar. Skala och hacka löken. Fräs pumpan och löken i oljan i en kastrull ca 10 minuter, rör om då och då. Smula ner buljongtärningar och fräs under omrörning ca 5 minuter. Tillsätt hälften av vattnet, koka upp och sjud soppan under lock tills pumpan blivit mjuk, ca 20 minuter.
  2. Ta kastrullen av värmen och mixa soppan slät. Späd med resten av vattnet till önskad konsistens och koka upp soppan under omrörning. Sjud ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Häll soppan i de bakade pumporna eller i serveringsskålar och håll den varm.
  3. Fräs svampen i oljan 5-10 minuter. Salta. Blanda svamp, rucola och parmesan. Rör blandningen i soppan. Peppra.