Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pumpasoppa – recept på smakrik höstsoppa

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 butternutpumpa eller 500 g muscatpumpa, skalade och kärnfria
  • 1 gul lök
  • smör eller olja till stekning
  • salt
  • svartpeppar, malen
  • 1-2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1-2 msk harissa eller chipotlepasta (beroende på hur starkt man vill ha)
  • 8 dl grönsaksbuljong

Topping

  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 200 g kikärter
  • färska örter, till exempel shisokrasse, koriander eller bladpersilja
  • chiliflakes
  • hampafrön eller sesamfrön

Så här gör du

  1. Skär pumpan i bitar. Skala och hacka den gula löken.
  2. Fräs pumpan och löken i smör eller olja, salta och peppra.
  3. Tillsätt vitlök, harissa och grönsaksbuljong. Koka tills pumpan mjuknat, cirka 10-15 minuter. Mixa med en mixers stav.
  4. Servering: Servera soppan med yoghurt, kikärter och färska örter. Strö över chiliflakes och frön.