Pumpasallad med apelsin och oliver

Foto: Leif Jacobsson
Ingredienser
6 bufféportioner
- 500 g liten pumpa, ca
- 2 st schalottenlökar
- 1 dl svarta oliver
- olivolja
- 1 st apelsin
- 1 dl nötter
- 2 dl persilja, hackad
- salt och peppar
Så här gör du
- Skala pumpan och skär den i klyftor. Skala och strimla löken. Riv apelsinskalet och skär ut hinnfria klyftor.
- Blanda pumpan och löken med apelsinskal, salt, peppar och oliver. Tillsätt lite olivolja och vänd runt. Lägg upp på ett ugnssäkert fat.
- Baka i ugn, 175 grader, tills pumpan är mjuk.
- Strimla persiljan och blanda med den varma pumpan. Avsluta med att vända ner apelsinfiléer och nötter i salladen. Smaka av med salt.

Du kanske även gillar
Populära recept