Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pumpasallad med apelsin och oliver

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

6 bufféportioner
  • 500 g liten pumpa, ca
  • 2 st schalottenlökar
  • 1 dl svarta oliver
  • olivolja
  • 1 st apelsin
  • 1 dl nötter
  • 2 dl persilja, hackad
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Skala pumpan och skär den i klyftor. Skala och strimla löken. Riv apelsinskalet och skär ut hinnfria klyftor.
  2. Blanda pumpan och löken med apelsinskal, salt, peppar och oliver. Tillsätt lite olivolja och vänd runt. Lägg upp på ett ugnssäkert fat.
  3. Baka i ugn, 175 grader, tills pumpan är mjuk.
  4. Strimla persiljan och blanda med den varma pumpan. Avsluta med att vända ner apelsinfiléer och nötter i salladen. Smaka av med salt.