Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pumpapaj på filodeg

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 portion
  • 1 ett paket filodeg ca 500gr
  • 1 kg butternut pumpa, skalad, urkärnad och riven
  • 2 dl mineralvatten
  • 2 dl solrosolja eller smält smör
  • ett par matskedar socker
  • lite kanel
  • ett par matskedar mannagryn

Så här gör du

  1. Skala, kärna ur, och riv butternut pumpan på ett rivjärn
  2. Pensla 3 st filodegsblad med solrosolja eller smält smör och mineralvatten och lägg degbladen ovanpå varandra. Bre ut den rivna butternut pumpan på filodegsbladen, strösla med lite socker, kanel och mannagryn. (Mannagrynen suger upp överflödig vätska)
  3. Rulla ihop degbladen och lägg på en bakplåt. Fortsätt så tills alla degblad i paketet är slut. Du bör få ihop 4-5 rullar som du lägger på rad, bredvid varandra.
  4. Pensla filodegsrullarna med solrosolja eller smält smör, grädda i 200 grader ca 30 min.
  5. När de färdiggräddade rullarna svalnat, pudra med florsocker och skär upp i lagom stora bitar.
1 kommentar om "Pumpapaj på filodeg"