Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pumpapaj med vispad grädde

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 30 st har redan röstat

Ingredienser

8 –10 portioner

Pajdeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 125 g smör
  • 1 äggula

Fyllning

  • 400 g pumpa, utan skal och kärnor
  • 2 msk smör
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1/2 dl mörkt muscovado-rörsocker
  • 2 msk majsstärkelse
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk ingefära
  • 1/2 tsk riven muskotnöt
  • 2 krm salt

Till servering

  • 3 dl vispgrädde
  • eventuellt 1–2 tsk muscovadosirap

Till garnering

  • florsocker
  • mynta

Så här gör du

  1. Pajdeg: Lägg vetemjöl, socker och smör i bitar i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt äggulan och kör tills det blir en deg.
  2. Tryck ut degen i en pajform, cirka 24 centimeter i diameter. Plasta och ställ formen i kylen i minst 30 minuter.
  3. Fyllning: Sätt ugnen på 200 grader. Skär pumpan i tärningar och fräs i en gryta med smör i cirka 10 minuter. Lägg över i matberedare och mixa till en puré. Låt svalna.
  4. Tillsätt ägg, strö- och muscovadosocker, majsstärkelse, grädde, kanel, ingefära, muskot och salt. Kör till en slät smet. Häll fyllningen i pajformen. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45 minuter. Låt kallna.
  5. Vispa grädden och smaksätt eventuellt med muscovadosirap. Sikta över florsocker. Spritsa gräddklickar på pajen och garnera med mynta.
Du kanske även gillar