Pumpapaj med pekannötter

Foto: CHRISTINA SUNDIEN
Ingredienser
10 bitar
- 3 dl vetemjöl
- 125 gr smör
Fyllning
- 300 g mosad eller riven pumpa
- 2 dl kondenserad mjölk
- 2 ägg
- 1/2 dl farinsocker
- 1 tsk kanel
- 1 tsk malen ingefära
Topping
- 20 pekannötter
Så här gör du
- Häll mjöl i bunke. Skär smöret i mindre bitar. Nyp ihop det med mjölet. Pressa ut det i en pajform, ca 26 cm i diameter. Ställ i frys i tio minuter.
- Sätt ugnen på 225 gr. Baka pajskalet i tio minuter. Sänk värmen till 175 gr.
- Rör ihop pumpa, mjölk, ägg, socker, kanel och ingefära. Häll i pajskalet. Baka i 40 minuter. Lägg på nötterna efter halva tiden.

Du kanske även gillar
Populära recept