Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pumpamuffins med krämig frosting

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

8 stycken
  • 200 g pumpa, till exempel butternut eller muscat
  • 1 dl hasselnötskärnor
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl ljust muscovadosocker
  • 3 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk malen kardemumma

Frosting:

  • 200 g cream cheese
  • 25 g rumsvarmt smör
  • 2 dl florsocker
  • kakaopulver

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala pumpan och riv den grovt. Klappa den torr med till exempel hushållspapper. Grovhacka nötterna.
  2. Vispa smör, strösocker och muscovadosocker poröst. Rör i ett ägg i taget. Grädda i mitten av ugnen 20–25 min, eller tills de är genomgräddade, känn med provsticka. Låt kallna.
  3. Vänd ner mjölet blandat med bakpulvret och kardemumman. Blanda i pumpa och nötter. Fördela smeten i 8-10 muffinsformar ställda i en muffinsplåt.
  4. Vispa ihop cream cheese, smör och florsocker till en kräm. Spritsa krämen på muffinsen och sikta över kakao.