Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pumpakladdkaka med chokladglasyr

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

8 bitar
  • 400 g pumpa
  • 200 g mörk choklad
  • 150 g smör, rumstempererad
  • 2 1/2 dl florsocker
  • 3 ägg
  • 2 dl mandelmjöl

Tryffel

  • 1 1/2 msk smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 150 g mörkchokladknappar eller hackad choklad

Garnering

  • 2 msk rostade pumpafrön
  • 1-2 krm flingsalt

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Dela, kärna ur och skär pumpan i klyftor. Lägg pumpan med köttsidan upp på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Rosta pumpan i mitten av ugnen ca 25 minuter eller tills pumpan är helt mjuk. Låt svalna och gröp ur all pumpakött, kasta skalen.
  3. Sänk ugnen på 175 grader. Smält chokladen och låt den kalna, men inte stelna.
  4. Mät upp smör och pumpa i en matberedare monterad med en kniv och mixa ihop. Mixa i siktat florsocker.
  5. Rör i ett ägg i taget. Rör i chokladen. Mixa i mandelmjölet. Häll smeten i en kakform, ca 22 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen 20-30 minuter, kakan ska vara lite kladdig i mitten. Låt kakan kalna.
  7. Tryffel: Låt smöret smälta i en liten släpplättpanna. Tillsätt grädden och koka upp under omrörning.
  8. Ta pannan från värmen och rör i chokladen till en slät glasyr. Låt glasyren kallna och bre den över kakan. Garnera med rostade pumpafrön och flingsalt. Låt kakan stå kallt 1-2 timmar.