Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pumpakaka i långpanna med vit chokladtopping

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 13 st har redan röstat

Ingredienser

12 bitar
  • 4 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 2 dl rapsolja
  • 200 g pumpa, till exempel muscat, skalad och grovriven
  • 1 citron, finrivet skal
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk mald kanel

Topping

  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g vit choklad
  • 300 g färskost, till exempel Philadelphia
  • 3 dl florsocker
  • 1 msk färskpressad citronsaft

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker vitt och poröst i en bunke. Tillsätt olja, pumpa och citronskal.
  3. Blanda mjölet med bakpulver, vaniljsocker, kanel. Rör ner och vispa i det i äggsmeten.
  4. Häll och bred ut smeten i en långpanna, cirka 30 x 20 cm, klädd med bakplåtspapper.
  5. Grädda kakan mitt i ugnen cirka 30 minuter, eller tills den är genomgräddad, känn med provsticka. Låt den kallna i formen.
  6. Stjälp upp kakan, kasta bakplåtspapper. Låt kakan kallna.
  7. Koka upp hälften av grädden i en liten släpplättpanna. Lägg i chokladen, ta pannan från värmen och rör om tills chokladen har smält.
  8. Vispa upp cream cheese i en bunke. Sikta i florsocker och vispa ihop. Vispa i den smälta chokladen. Vispa i resten av grädden i omgångar till krämig konsistens. Bred glasyren på kakan och låt stå kallt cirka 1 timme. Skär i rutor.