Pumpabruléer

Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Ingredienser
4 portioner
- 4 dl pumpapuré (se separat tips)
- 2 ägg
- 3 msk grädde
- ca 1 tsk malen kanel eller/och kardemumma
- 1 ½ dl strösocker
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Rör ihop pumpapuré, ägg och grädde. Smaka av med kanel eller/och kardemumma.
- Fördela purén i 4 smörda ugnsfasta bruléformar och ställ dem i en långpanna. Sätt pannan i mitten av ugnen ca 15 minuter eller tills purén har stannat. Låt svalna eller kallna.
- Fördela hälften av strösockret jämnt över ytan i varje form och bränn av med en brulèbrännare tills sockret smält till ett brunt knäcklager. Håll lågan i rörelse hela tiden så att sockret bränns jämnt.
- Fördela över resten av sockret och bränn av på samma sätt.
- Tips! Har du ingen brulèbrännare går det att använda ugnen. Sätt ugnen på högsta värme och ställ in det som ska

Du kanske även gillar
Populära recept