Pumpa som pytt med chili och koriander

Leif Jacobsson
Ingredienser
4 portioner
- lite smör, och olivolja till stekning
- 700 g pumpa i tärningar
- 1 st paprika, i tärningar
- 6-7 st salladslök, eller en rödlök
- 1 st vitlöksklyfta
- 0,5 st röd chili
- 1 dl majskorn, tinade
- 1 dl gröna ärtor, tinade
- 0,5 st lime, lite skal och saft
- salt och peppar
- färsk koriander
- 2 msk rostade pumpakärnor
- 100 g fetaost
- sesamolja, kan uteslutas
Så här gör du
- Stek pumpa och paprika mjuka i smör och olivolja. Tillsätt lök, pressad vitlök och chili och låt fräsa en stund. Rör till sist i majs och ärtor och smaka av med lime, salt, peppar och koriander.
- Dekorera med pumpakärnor och smula över lite fetaost. Några droppar sesamolja på pytten ger rätten en extra läcker krydda.

Du kanske även gillar
Populära recept