Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pumpa- & getostpaj

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner

Pajdeg

  • 3 dl mjöl
  • 75 g smör
  • 2-3 msk vatten

Fyllning

  • 400 g butternutpumpa
  • 10 blad färsk salvia
  • 50 g smör till stekning
  • 1 dl flagad mandel
  • matolja
  • 1 citron skalet av
  • 100 g getost
  • 2 ägg
  • 2 dl gräddmjölk
  • salt svartpapper

Så här gör du

  1. Nyp ihop mjöl, smör och vatten till en jämn deg. Pressa ut degen i en pajform, försöka att få ett jämnt lager och pressa degen upp över kanterna. Skär bort överflödig deg, förvara i kylen innan den skall in i ugnen.
  2. Sätt ugnen på 220 grader. Skala pumpan och skär ner i mindre bitar. Stek sedan pumpan på medelvärme i matolja och smör. Tills den fått lite färg och mjuknat.
  3. Blanda äggstanningen; ägg, grädde och mjölk.
  4. Tillsätt hackad salvia, rivet citronskal och flagad mandel. Låt steka någon minut, smaka av med salt och peppar och tillsätt sedan allt, inklusive smöret till pajskalet.
  5. Toppa pajen med bitar av skalfri getost, slå på äggstanningen och baka i ugnen på 220 grader i cirka 20 minuter. Servera med valfri sallad.