Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pumpa & brie-crostini med muscovadonötter

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

12 crostinis
  • 2 dl blandade nötkärnor, t ex hassel-, valnöt-, cashew-
  • 1-2 msk smör
  • 2 msk muscovadosocker
  • 1 msk rosmarinblad
  • flingsalt
  • 3-4 dl pumpapuré, köpt eller hemlagad, se separat tips
  • salt
  • 1-2 tsk jungfruolja
  • 12-16 crostini, köpta eller hemlagade
  • 12-16 små skivor brieost
  • nymalen svartpeppar

Så här gör du

  1. Hacka nötterna.
  2. Smält smöret i en stekpanna, häll i nötterna och fräs ca 1 minut. Blanda i rosmarinblad. Blanda i socker. Smula över lite flingsalt och låt kallna.
  3. Sätt ugnen på 175 grader.
  4. Smaka av pumpapurén med salt och jungfruoljan.
  5. Bred pumpapurén på crostini och lägg dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Toppa med osten. Sätt plåten i mitten av ugnen ca 5 minuter eller tills osten börjar smälta.
  6. Peppra. Toppa med nötterna och servera.
  7. Tips! Svårt att få tag i pumpapuré? Skär ca 1 kilo pumpakött i stora bitar, ugnsbaka i ugnen på 175 grader tills pumpaköttet är mjuk. Mosa eller mixa till puré. Blir 4-5 dl.