Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pulled pork som hamburgare

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 28 st har redan röstat

Marineringen tar cirka 12 timmar och tillagningen 7 timmar. Men räds inte den långa tiden – du gör nästan ingenting utan köttet sköter sig själv.

Ingredienser

4 portioner
  • 2 kg fläskkarré

Lag

  • knappt 2 dl ​​vitvinsvinäger
  • knappt 2 dl vatten
  • 1 tsk salt

Marinad

  • 3 schalottenlökar, fint tärnade
  • 3 vitlöksklyftor, fint tärnad
  • 1 msk salt
  • 1 tsk kajennpeppar
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk mald svartpeppar
  • muskot
  • 50 g socker
  • kanel
  • 2-3 msk vinäger

Servering

  • 4-8 hamburgerbröd
  • ketchup eller barbecuesås

Så här gör du

  1. Blanda ingredienserna till marinaden med en nypa vardera av muskot och kanel, och gnugga in marinaden runt köttet. Låt vila 12 timmar, exempelvis över natten.
  2. Värm ugnen till 180 grader (160 grader i varmluftsugn ).
  3. Blanda vitvinsvinäger och salt i en stekgryta med ​vatten.
  4. Lägg köttet i stekgrytan och koka i cirka 1 timme.
  5. Sänk temperaturen till 140 grader (120 grader i varmluftsugn) och koka köttet ytterligare cirka 5 timmar, ös då och då med saften i pannan. Tillsätt lite extra vatten om det behövs.
  6. Ta ut köttet ur ugnen, linda in det i folie och låt vila i cirka 1 timme i 50 grader.
  7. Dra isär köttet i strimlor med hjälp av två gafflar. Dela hamburgerbröden och fyll med kött och sås. Servera med pommes frites.
5 kommentarer om "Pulled pork som hamburgare"
  • hson
    hson

    ”Marineringen tar cirka 12 timmar och tillagningen 7 timmar.”
    Var är det 12 timmarna?

  • Fluff123
    Fluff123

    Instämmer med ”hson” – 12 timmar fattas i receptet…. 🙁

  • minto_83@hotmail.com
    minto_83@hotmail.com

    Det bästa pulled pork receptet jag prövat. Blir inte så sliskigt som bbq sås kan bli som marinering.