Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pulled pork med purjolök

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 800 g putsad picnicbog eller fläskkarré
  • 10 cm purjolök
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 dl BBQ-sås, gärna rökig
  • 2 msk BBQ-krydda, torr

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Putsa köttet och klappa in BBQ-kryddorna runt om. Överallt! Lägg köttet i en ugnsfast gryta.
  3. Skär purjolöken i skivor på några millimeter var och lägg dem på köttet.
  4. Bred försiktigt BBQ-såsen över köttet och ställ sedan in grytan i ugnen.
  5. Låt den stå i ugnen i 6 timmar, kolla då och då så att det inte löken riskeras att brännas - i sådana fall lägger du ned den i köttsaften.
  6. Efter 6 timmar, den kan stå längre, tar du ut grytan och river isär köttet med två gafflar. Blanda ihop allt i grytan och smaka av med salt och peppar.
  7. Servera i bröd eller med potatismos eller klyftpotatis eller ris.
3 kommentarer om "Pulled pork med purjolök"