Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
 • Spara obegränsat antal recept
 • Ladda upp egna recept
 • Kommentera recept

Logga in här

Pulled pork med purjolök

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Det här med pulled pork är ju bara så gott! Och så enkelt! Långlediga lördagar trillar den in i ugnen på förmiddagen och sedan får den stå där under hela dagen tills middag och ALLA äter den – till och med barnen. Fast jag brukar servera den i tortillabröd och kalla det för tacos – don’t tell – barnen gillar det bättre då verkar som! Till denna serverar jag gärna något krispigt med kål, allt från enkel vitkålssallad till lite mer utvecklade rödkålsvarianter, något syrligt  som syrad gurka eller picklade morötter och så något friskt – rivna morötter, riven sallad eller något liknande. Efter smak kan man också dra på lite starkare bbq-sås, gärna med lite rökighet för att komplettera det ganska söta köttet.

Risken med tortillabröd är att de blir lite mjuka av vätskan, se till att låta köttet rinna av lite över kastrullen innan du lägger dit det på brödet. Eller så kör du med vita brödbullar – dela dem på mitten och lägg köttet emellan som en hamburgare. Ruggigt gott!

Fler recept på pulled pork.

Ingredienser

6 portioner
 • 800 g putsad picnicbog eller fläskkarré
 • 10 cm purjolök
 • 1 tsk chiliflakes
 • 1 dl BBQ-sås, gärna rökig
 • 2 msk BBQ-krydda, torr

Så här gör du

 1. Sätt ugnen på 125 grader.
 2. Putsa köttet och klappa in BBQ-kryddorna runt om. Överallt! Lägg köttet i en ugnsfast gryta.
 3. Skär purjolöken i skivor på några millimeter var och lägg dem på köttet.
 4. Bred försiktigt BBQ-såsen över köttet och ställ sedan in grytan i ugnen.
 5. Låt den stå i ugnen i 6 timmar, kolla då och då så att det inte löken riskeras att brännas - i sådana fall lägger du ned den i köttsaften.
 6. Efter 6 timmar, den kan stå längre, tar du ut grytan och river isär köttet med två gafflar. Blanda ihop allt i grytan och smaka av med salt och peppar.
 7. Servera i bröd eller med potatismos eller klyftpotatis eller ris.
3 kommentarer om "Pulled pork med purjolök"