Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pulled pork – enkelt recept med fläskkarré

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

Pulled pork tillagas i låg värme under lång tid och ger ett välsmakande och saftigt kött.

Tips! servera gärna rätten tillsammans med detta goda majsbröd.

Ingredienser

6 portioner
  • BBQ glaze
  • 2 msk BBQ-sås
  • 1 msk chipotlepasta
  • 1 msk neutral olja

Pulled pork

  • 1 kg fläskkarré
  • smör till stekning
  • salt
  • svartpeppar, malen
  • 1 dl mörk sirap
  • 1 dl soja
  • 5-6 dl vatten
  • 3 tsk cajunkrydda
  • 1 ljus öl som inte har för mycket beska, till exempel Budweiser, Sol eller Corona

Jalapeñocoleslaw

  • ¼ vitkål
  • 1-2 jalapeño
  • 1 grönt äpple
  • 2 msk hackad silverlök
  • 2 dl majonnäs
  • 2 msk gräddfil
  • några droppar grön tabasco
  • 1 krm salt
  • persilja, hackad

Så här gör du

  1. BBQ glaze: Blanda ihop alla ingredienser till glazen.
  2. Pulled pork: Sätt ugnen på 100 grader.
  3. Stek köttet runtom i smör, salta och peppra. Lägg köttet i en järngryta.
  4. Blanda sirap, soja och vatten och häll över köttet. Blanda i cajunkryddan och häll över ölen. Sätt på locket på grytan och sätt in den i ugnen i cirka 8-10 timmar. Ta ut grytan och sätt ugnen på 225 grader.
  5. Lägg köttet i en ugnsfastform eller sätt det på en plåt. Pensla köttet med glazen och sätt tillbaka det i ugnen cirka 5-7 minuter.
  6. Jalapeñocoleslaw: Strimla vitkålen och hacka jalapeñon fint. Kärna ur äpplet och strimla det fint, gärna på en mandolin.
  7. Blanda ihop med alla ingredienser utom persiljan. Strö över hackad persilja.