Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pulled pork med Hoisinsås

Betyg: 1/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat
Pulled pork med Hoisinsås
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

6 portioner

  • 1 1/2 kg benfri fläskkarré
  • salt
  • 1 1/4 msk five spice-krydda
  • solrosolja
  • 2 dl hoisinsås
  • 3 msk go–chu–jang chilisås
  • strimlad salladslök och koriander till garnering

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 125 grader. Klappa in köttet med salt och five spice–kryddan.
  2. Häll lite olja i botten på en ugnsfast gryta. Lägg i köttet. Blanda hoisinsås och go–chu–jangsås. Häll det över köttet.
  3. Sätt på ett lock och ställ in grytan i nedre delen av ugnen tills köttet är riktigt mört, 5–6 timmar. Vänd köttet efter halva tiden.
  4. Häll av det mesta av såsen som bildats i grytan, men spar den.
  5. Dra isär köttet med en gaffel så att det faller isär. Blanda med såsen, så att det blir som en saftig röra. Blir det sås över, häll upp i en skål och servera till.
  6. Strö salladslök och koriander över köttet. Servera köttet på pannkakorna tillsammans med de olika tillbehören.
Du kanske även gillar