Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pulled pork burgare med äppelcidercoleslaw

Betyg: 1/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

6 portioner

Pulled pork

  • 1,2 kg benfri fläskkarré
  • salt och peppar

Sås

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 2 selleristjälk
  • 1 röd chili
  • 2,5 dl äppelcidervinäger
  • 2 msk farinsocker
  • 1 msk tomatpuré
  • 4 msk mörk sirap
  • 2 msk seanapspulver
  • 0,5 dl vitvinsvinäger
  • 8 dl kycklingbuljong
  • 1 msk chipotlepasta
  • salt och peppar
  • olivolja

Tillbehör

  • 6 st hamburgebröd
  • 
1 ask cocktailtomater
  • 
1 kruka koriander


Så här gör du

  1. Värm ugnen till 180 grader. Lägg köttet i en gryta med lock. Salta & peppar. Ställ in i ugnen ca 6 timmar.
  2. Värm olivolja i en kastrull. Svetta löken med en nypa salt i ca 5 min. Tillsätt vitlök, morot, selleri och chili. Stek tills grönsakerna börjar mjukna. Tillsätt resterande ingredienser och koka upp. Sänk värmen och sjud i ca 2 timmar. Såsen ska koka ner till hälften och börja tjockna. Sila såsen och häll över det färdiga köttet.
  3. Använd en gaffel och repa upp allt kött se till att allt kött täcks av såsen.
  4. Vid servering värm bröden. Fyll med coleslaw, kött, tomater och massa koriander. Njut!