Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pulled julskinka

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 20 st har redan röstat

Ingredienser

8 personer
  • 1 Scan rimmad julskinka av rapsgris (ca 3kg)
  • 2 msk balsamvinäger
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 röda chili frukter
  • 1 gul lök
  • 1/4 purjolök
  • 25 g smör
  • 1/2 dl olivolja
  • 8 cocktailtomater
  • 3 msk flytande honung
  • svartpeppar

Så här gör du

  1. Ta bort nätet och skölj av skinkan. Putsa borteventuell svål. Låt fettranden sitta kvar och dela skinkan på mitten.
  2. Hacka, dela eller skiva tillbehören som ska lagas ihop med skinkan.
  3. Lägg tillbehören ned i botten av grytan, skinkan läggs på toppen. Starta sedan slow-cookern och ställ in den på låg värme. Tiden anges till 9 timmar. Om ni tillagar i ugn sätt den på 100°. Efter 6-8 timmar kontrollera köttet. Köttet ska utan besvär gå att dra isär med två gafflar.
  4. Ta upp skinkan ur vätskan och dra isär den med två gafflar. Lägg ner i en skål och häll någon deciliter av vätskan över köttet.
  5. Servera gärna med mango- och chilisalsa och varma tortillasbröd.