Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pulled högrevsburgare med dressing & lökringar

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 1 ,2 kg högrev
  • salt & peppar
  • 1 ⁄2 liter mörk köttbuljong
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 ⁄2 dl sweet chili sauce
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 flaska mörkt öl (porter)
  • 2 msk mörk sirap

BBQ-glaze

  • 2 msk BBQ-sås
  • 2 msk honung
  • 2 msk soja

Hamburgerdressing

  • 3 dl majonnäs
  • 1 ⁄2 dl chilisås av ketchuptyp
  • 1 ⁄2 dl bostongurka
  • 2 msk hackad lök
  • 1 ⁄2 tsk paprikapulver
  • salt & kajennpeppar

Friterade lökringar

  • 2 gula lökar
  • 1 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 1 ⁄2 dl ströbröd
  • 3-5 dl olja, till exempel majsolja
  • salt

Svartvitlöksmajo

  • 2 äggulor
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2-3 dl neutral olja
  • salt & malen svartpeppar
  • 8 svarta vitlöksklyftor
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad

Tillbehör

  • 2 bifftomater
  • 1 romansallad
  • hamburgerbröd

Så här gör du

  1. Skär köttet i två bitar, bryn köttet runt om och salta och peppra. Lägg köttet i en stor kastrull eller gryta. Häll på buljongen.
  2. Skala och skär löken i bitar, skala och krossa vitlöksklyftorna med handen. lägg i löken och vitlöken tillsammans i kast­ rullen. Tillsätt sweet chili sauce , tomatpuré, öl och sirap.
  3. koka under lock på svag värme i minst 5 timmar, smaka av med salt, vänd på köttet efter halva tiden. Fyll på med vatten om det behövs.
  4. Blanda alla ingredienser till glazen, pensla köttet med glazen och dra isär det med ett par gafflar.
  5. Hamburgerdressing: Blanda alla ingredienser. Smaka av med salt och kajenn­peppar.
  6. Friterade lökringar: Skala och skiva löken i halvcentimetertjocka skivor, sära på ringarna.
  7. Vispa upp ägget i en djup tallrik med en gaffel. Strö ut mjölet på en tallrik och ströbrödet på en separat tallrik. Doppa ring­arna först i vetemjöl och sedan i ägg och sist i ströbrödet.
  8. Fritera lökringarna i oljan. Låt de rinna av på hushållspapper och strö över salt.
  9. Svartvitlöksmajo: Vispa ihop äggulor, senap och vinäger. Droppa i olja i en fin stråle och vispa kraftigt under tiden. Tillsätt salt och peppar. 10 Mosa eller mixa den svarta vitlöken (blötlägg några mi­nuter om det behövs) och blanda i majonnäsen tillsammans med vitlöken.
  10. lägg ihop burgarna och servera lökringarna vid sidan om.