Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pulled dillkött av lamm med dillcrème

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4-6 portioner
  • ca 1,3 kg lammkarré eller -bog
  • salt, peppar
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 msk dillfrö
  • 1 gul lök

Dillcrème

  • 2 dl crème fraiche
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • 1 msk steksky
  • 2 msk hackad dill
  • salt & peppar

Garnera med

  • krondill
  • zestat citronskal

Servera med

  • varma tortillabröd
  • råkostsallad

Så här gör du

  1. Lägg lergrytan i kallt vatten i 30 minuter. Torka av köttet och gnid in salt, peppar, citronskal och stötta dillfrön.
  2. Skala och hacka löken grovt och lägg i botten på lergrytan. Lägg köttet ovanpå löken och lägg på locket. Ställ in grytan i kall ugn på den nedersta falsen.
  3. Värm ugnen till 125 grader. Ugnsbaka köttet i cirka 3 timmar. Låt köttet svalna och dra isär det i bitar. Sila skyn och använd 1 msk till såsen.
  4. Vispa crème fraichen tjock i en bunke. Smaksätt med citronsaft, steksky, dill, salt och peppar.
  5. Garnera köttet med zestat citronskal och krondill. Servera med dillcrème, varma tortillabröd och råkostsallad.