Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pulled chicken taco

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 44 st har redan röstat

Ingredienser

4 portion
  • 1 kg Kycklingbröst eller lårfile med skinn
  • 4 dl rökig bbksås
  • 2 dl ljus öl
  • 2 msk rökt paprika pulver
  • 1 st röd chili
  • 2 msk spiskummin
  • 4 st vitlöksklyfor
  • 2 st gullök
  • salt

Tomat och majssalsa

  • 2 st förkokta majskolvar
  • 4 st stora tomater
  • 75 g smör
  • 3 st vitlöksklyfor
  • 1 st silverlök
  • 1 koriander

Chipottemajo

  • 1 st ägg
  • 2 dl rapsolja
  • 3 msk chipottlepasta
  • 1,5 msk vitvinsvinäger
  • salt

Avocadocreme

  • 2 st mogna avokado
  • 1/2 st röd chili
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1/2 koriander
  • 1 1/2 st lime

Picklad rödlök

  • 2 st rödlök
  • 1 dl ättika
  • 1 dl socker
  • 2 dl vatten

Så här gör du

  1. Pulled chicken: Dra skinnet av kycklingen och lägg på en plåt. Salta och ställ åt sidan. Lägg kycklingen i en ugnsform och salta på alla bitar. Hacka lök, vitlök och chili och blanda runt med kycklingen. Blanda bbqsås, öl, kryddor i en skål och häll sedan över kycklingen. Massera in kycklingen med såsen så den är rejält täckt. Kör i ugnen 2 timmar på 175 grader. Ta ut kycklingen och riv isär köttet. Mixa såsesn som kycklingen legat i och blanda sedan lagom mängd med kycklingen.
  2. Tomat och majssalsa: Gröp ur kärnhuset i tomaten och hacka köttet grovt, lägg i slål. Smält smör i en panna på medelvärme. Skär av majskornen med en kniv och lägg i pannan tillsammans med finchackad vitlök. Låt ligga i smöret på medelvärme i 5 min. Häll sedan på majsen på tomaten. Finhacka silverlöken och koriander och blanda i salsan. Smaka av med salt och ev lite limejuice.
  3. Avocadocreme: Lägg alla ingredienser i en bunke och mixa slät med stavmixer eller vanlig mixer. Smaka av med salt.
  4. Chipottlemajo: Lägg ägg, vinäger och chipottlepasta i en bunke. Mixa så det blandar sig. Häll sedan på olja och mixa tills majonäsen fått rätt konsistens. Smaka av med salt.
  5. Picklad rödlök: Blanda ättika, socker och vatten. Skär lök tunt och låt ligga i lagen i minst 30 min.
  6. Krispigt kycklingskinn: Kör det saltade kycklingskinnet i ugnen på 175 grader tills det blivigt krispigt. Låt vila på papper när det är klart för att behålla krispen.