Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pulled chicken i lergryta

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 20 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 2 dl honey chipotle bbq sås
  • 1 dl bbq sås ( sweet baby ray)
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 2 msk chilisås
  • 1 st rödlök
  • 1 kg färska kycklingfiléer

Så här gör du

  1. Hacka rödlöken fint, pressa vitlöken, blanda resten av ingredienserna och rör om ordentligt i bunken. Putsa kycklingfiléerna och lägg som i såsen, låt ligga cirka 10 minuter i kylskåp. Ta fram en lergryta, sätt på ugnen på 150 grader. Lägg i kycklingen och all marinad i lergrytan och låt stå i ugnen i 2 till 2 1/2 timma. Ta ur kycklingen och lägg på ett fat, ta en gaffel och repa upp fågelköttet. Serveras med dina favorit tillbehör. Exempelvis en nygräddad baguette, hemslagen bearneasesås eller en kryddig avokadoröra och klyftpotatis.
Du kanske även gillar