Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pulled chicken i lergryta

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 21 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 2 dl honey chipotle bbq sås
  • 1 dl bbq sås ( sweet baby ray)
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 2 msk chilisås
  • 1 st rödlök
  • 1 kg färska kycklingfiléer

Så här gör du

  1. Hacka rödlöken fint, pressa vitlöken, blanda resten av ingredienserna och rör om ordentligt i bunken. Putsa kycklingfiléerna och lägg som i såsen, låt ligga cirka 10 minuter i kylskåp. Ta fram en lergryta, sätt på ugnen på 150 grader. Lägg i kycklingen och all marinad i lergrytan och låt stå i ugnen i 2 till 2 1/2 timma. Ta ur kycklingen och lägg på ett fat, ta en gaffel och repa upp fågelköttet. Serveras med dina favorit tillbehör. Exempelvis en nygräddad baguette, hemslagen bearneasesås eller en kryddig avokadoröra och klyftpotatis.