Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pulled beef

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 201 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 800 g nötkött, t ex fransyska eller högrev
  • 1 gul lök
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 tsk chiliflingor
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Lägg köttet i en gryta som funkar att ha i ugnen.
  2. Skär löken i skivor och lägg skivorna ovanpå köttet.
  3. Lägg chiliflingorna på löken och häll sedan tomatkrosset ovanpå.
  4. Salta och peppra.
  5. Ställ in köttet i ugn på 150 grader. Lägg locket på grytan.
  6. Låt lagas i 6-8 timmar. Kolla då och då och ös köttet med såsen - blir såsen för torr så kan du späda med vatten, rött vin eller öl.
  7. När köttet är klart, det ska gå att dra isär det med två gafflar, så blandar du det med såsen och smakar av.
  8. Servera i bröd eller med potatismos, trevliga tillbehör är picklad lök eller coleslaw och sås som man kan ta efter smak. En fräsch sallad är också ett trevligt tillbehör!
8 kommentarer om "Pulled beef"