Pudding med pepparkakor och maräng

pudding
Ingredienser
2 portioner
- 80 g pepparkakor
Chokladpudding:
- 300 ml mjölk
- 1,5 msk majsstärkelse
- 2 msk ströscoker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 msk kakaopulver
Vaniljpudding:
- 200 ml mjölk
- 1 msk majsstärkelse
- 2 msk strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
Maräng:
- 1 st äggvita
- 1 msk strösocker
Så här gör du
- Lägg pepparkakorna i en plastpåse och krossa dem med en kavel till ett smul. Fördela krosset i ett jämnt lager i botten på varje glas. Spara lite för dekoration.
- Vispa ihop mjölk, strösocker, kakaopulver, vaniljsocker och majsstärkelse i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt sjuda tills krämen blivit ganska tjock. Låt svalna några minuter. Häll hälften av chokladpuddingen över pepparkakorna.
- Upprepa samma process för vaniljpuddingen. Vispa ihop alla ingredienser i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt sjuda tills krämen blivit ganska tjock. Låt svalna några minuter. Häll vaniljpuddingen över chokladpuddingen.
- Häll resten av chokladpuddingen över vaniljpuddingen.
- Låt stå i kylskåpet 15-20 minuter.
- Vispa en äggvita i en bunke med elvisp. Tillsätt strösocker och vispa till en fast maräng.
- Toppa varje pudding med maräng, pepparkakssmulorna och hallon.

Du kanske även gillar
Populära recept