Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pudding med pepparkakor och maräng

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 14 st har redan röstat

Ingredienser

2 portioner
  • 80 g pepparkakor

Chokladpudding:

  • 300 ml mjölk
  • 1,5 msk majsstärkelse
  • 2 msk ströscoker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakaopulver

Vaniljpudding:

  • 200 ml mjölk
  • 1 msk majsstärkelse
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker

Maräng:

  • 1 st äggvita
  • 1 msk strösocker

Så här gör du

  1. Lägg pepparkakorna i en plastpåse och krossa dem med en kavel till ett smul. Fördela krosset i ett jämnt lager i botten på varje glas. Spara lite för dekoration.
  2. Vispa ihop mjölk, strösocker, kakaopulver, vaniljsocker och majsstärkelse i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt sjuda tills krämen blivit ganska tjock. Låt svalna några minuter. Häll hälften av chokladpuddingen över pepparkakorna.
  3. Upprepa samma process för vaniljpuddingen. Vispa ihop alla ingredienser i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt sjuda tills krämen blivit ganska tjock. Låt svalna några minuter. Häll vaniljpuddingen över chokladpuddingen.
  4. Häll resten av chokladpuddingen över vaniljpuddingen.
  5. Låt stå i kylskåpet 15-20 minuter.
  6. Vispa en äggvita i en bunke med elvisp. Tillsätt strösocker och vispa till en fast maräng.
  7. Toppa varje pudding med maräng, pepparkakssmulorna och hallon.