Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Provençalsk korvgryta med rouille

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 6 st Lithells Varmkorvar, delade i 3 bitar vardera
  • 200 g zucchini, tärnad
  • 1 st paprikor, urkärnade och tärnade
  • 8 st små schalottenlökar
  • 8 st vitlöksklyftor (valfritt)
  • 400 g passerade tomater
  • 250 g kokt potatis, tärnad
  • 1 msk hackad rosmarin
  • salt och olivolja
  • 2 dl majonnäs, rysk yoghurt eller crème fraiche (till rouille)
  • 1 st rostad röd paprika, fintärnad (till rouille)
  • 1 g saffran (till rouille)
  • 2 st vitlöksklyftor, hackade (till rouille)

Så här gör du

  1. Värm en vid kastrull. Fräs zucchini, paprika, schalottenlökar och vitlöksklyftor i olja.
  2. Häll ner de passerade tomaterna och koka upp.
  3. Lägg ner korven och potatisen och låt korvgrytan sjuda sakta i ca 5 minuter.
  4. Vispa samman samtliga rouilleingredienser till en kräm och smaka av med salt.