Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Provencalsk frukt

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 8 aprikoser
  • 4 persikor eller nektariner
  • 2 dl strösocker
  • 4 dl vatten
  • 2 msk honung
  • 1 citron
  • 4 lavendelblommor
  • 4 kvistar mynta

Tillbehör

  • lättvispad grädde eller vaniljglass

Så här gör du

  1. Dela aprikoserna och persikorna på mitten med en vass kniv och ta bort kärnorna. Lägg frukten i en skål.
  2. Koka upp socker, vatten och honung. Sjud till sockret smält helt.
  3. Tvätta citronen och dela den på mitten. Pressa ur lite av saften i lagen och lägg i citronbitarna. Dra av kastrullen från värmen.
  4. Häll lagen över frukten och lägg i lavendel och myntakvistar.
  5. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.