Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Proteinrik fläskpannkaka med lingonsylt

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Att använda fler ägg och mer kött i ugnspannkakan gör att rätten blir mer proteinrik och mättande. Innehåller 722kcal.

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g rimmat eller rökt sidfläsk
  • 5 ägg
  • 8 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 2 dl dinkelsikt
  • 1 krm vipeppar
  • 25 g smör

Lingonsylt, 1 sats

  • 3 liter lingon
  • 4 dl vatten
  • 5 dl råsocker

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg, hälften av mjölken och salt. Tillsätt dinkelsikt och vispa till en jämn smet. Häll på resten av mjölken och strö på vitpeppar.
  2. Smörj en långpanna med smör. Skär fläsket i tärningar och fördela jämnt över plåten. Bryn i ugnen i 10 minuter. Häll smeten över fläsket och sätt i ugnen i 10 minuter. Häll smeten över fläsket och sätt in pannkakan i ugnen i 30 minuter eller tills den fått fin färg.
  3. Rensa och skölj lingonen. Lägg dem i en stor syltgryta och häll på vatten och socker.
  4. Hetta upp långsamt och låt lingonen koka på svag värme i 15-20 minuter. Rör om då och då. Häll upp sylten på väl rengjorda glasburkar och tillslut dem. Vill du hellre köpa sylt, välj en med så lite socker som möjligt.