Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Proteinbröd med emmer

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 små bröd
  • 50 g jäst
  • 4 dl vatten, 37 grader
  • 150 g kvarg
  • 2 ägg
  • 2 dl hampafrön
  • ½ dl chiafrön
  • 1 dl solroskärnor
  • 2 tsk salt
  • 4 dl fullkornsmjöl av emmer
  • 6 dl vetemjöl

Till pensling

  • ägg
  • fullkornsmjöl av emmer

Så här gör du

  1. Smula ner jästen i en degblandare, häll på vattnet. Blanda ned kvarg, ägg, hampafrön, chiafrön, solroskärnor, salt och emmermjöl. Arbeta in lite i taget av vetemjölet. Arbeta degen smidig i cirka 4-5 minuter.
  2. Sätt plastfolie över bunken eller lägg på en bakduk och låt jäsa i 30 minuter. Sätt under tiden ugnen på 200 grader.
  3. Vänd upp degen på lätt mjölat bakbord. Dela degen i fyra bitar och forma till fyra små limpor, lägg limporna på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 30 minuter under bakduk.
  4. Pensla brödet med lätt uppvispat ägg och strö över lite emmermjöl. Grädda bröden mitt i ugnen i cirka 25-30 minuter. Låt bröden svalna på ett galler under bakduk.