Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Prinsessbakelser med mango


Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 bakelser

  • 1 paket färdig­bakade tårtbottnar
  • 
1 1/2 dl tjock ­vaniljkräm (koka enligt ­anvisningar på paketet)

  • 1 dl fast hallonsylt

  • 50 g fryst & tinad mango

  • 3 dl vispgrädde

  • 400 g mandelmassa
  • 
röd & grön ­karamellfärg


Så här gör du

  1. Ta ut rundlar som är cirka 5 centimeter i ­diameter ur tårtbottnarna. Lägg först ut de nedre bottnarna på en bricka med bakplåtspapper. Vänd dem så att bottnen är uppåt, det blir då enklare att bre på fyllningen utan att sockerkaksbottnen smular sönder.

  2. Bred vaniljkräm i ett jämnt lager över de nedersta bottnarna och lägg ut mangobitar jämnt över vaniljkrämen. Lägg på mellan­bottnarna och bred ett jämnt lager hallonsylt över dem. Toppa med översta tårtbottnarna.

  3. Vispa grädden relativt fast och bred den i ett rejält lager över hela bakelserna. Forma gärna grädden till en liten kupol på toppen för att få en rund form på bakelsen.

  4. Dela mandelmassan i två delar och färga en del rosa och den andra delen grön. Dela båda marsipanbitarna i två delar. Kavla ut varje del till en tunn, cirka 3 millimeter tjock, rund platta. Plattan måste vara cirka 15 centimeter större i diameter än själva bakelsen.

  5. Täck bakelserna med marsipanen, använd dig av dina händer och en palett för att få så få veck som möjligt. Skär bort överflödig ­marsipan med en palett. Dekorera varje bakelse med en ros, prinsesskrona eller geléhallon. Pudra florsocker över bakelserna och servera.