Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Primörfat med rökt kalkonbröst

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner

Primörfat

  • 400-500 g färskpotatis
  • 500 g späda primörer, till exempel sparris, blomkål, morötter
  • 100 g rädisor
  • 100 g sockerärter
  • 1-2 vårlökar
  • 2-3 msk olivolja
  • 2 msk pressad citron
  • flingsalt
  • nymald peppar
  • Fänkålscrème:
  • 200 g philadelphiaost
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl hackad dill
  • rivet skal av 1 citron
  • 1 tsk rostade hela fänkålsfrön
  • flingsalt
  • nymald peppar

Till servering

  • cirka 200 g skivat rökt kalkonbröst

Så här gör du

  1. Blanda ingredienserna till fänkålscrèmen.
  2. Skölj och skrubba potatisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt kallna och dela potatisarna på mitten.
  3. Ansa primörerna och koka dem nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten. Låt kallna.
  4. Skiva rädisorna, strimla sockerärterna och löken. Blanda potatis, grönsaker, olja och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg upp salladen och servera med rökt kalkonbröst och fänkålscrème.