Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pressgurka – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 12 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1/2 gurka, ca 300 g
  • 1/4 tsk salt

Lag

  • 1 1/2 msk ättikssprit
  • 2 msk socker
  • 1 dl vatten
  • 1/2 krm vitpeppar
  • 2 krm salt

Så här gör du

  1. Skär gurkan i tunna skivor.
  2. Blanda den med saltet. Lägg gurkan i press, mellan exempelvis två djupa tallrikar med en tyngd på. Låt stå ½ timme.
  3. Blanda ingredienserna till lagen.
  4. Låt gurkskivorna rinna av i sil och pressa ur vätskan. Blanda dem med lagen. Ställ kallt 1 timme.