Logga in här

Pralinkakor med mjölkchoklad, mandel och flingsalt

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 23 st har redan röstat

Ingredienser

40 styck
  • 200 g smör
  • 90 g strösocker
  • 4 g vaniljsocker
  • 270 g vetemjöl
  • 75 g mjölkchoklad
  • 45 g sötmandel
  • 1 1/2 krm flingsalt

Så här gör du

  1. Arbeta ihop smör, socker och vaniljsocker tills du har fått en jämn blandning.
  2. Tillsätt vetemjölet och fortsätt röra tills degen nästan gått ihop.
  3. Finhacka mjölkchokladen och mandeln. Tillsätt chokladen, mandeln och flingsaltet till degen.
  4. Fortsätt blanda degen tills den precis gått ihop och smaksättningen ser ut att ha fördelat sig jämnt i degen.
  5. Dela degen i två klumpar som du rullar till två tjocka rullar, ca 4 cm i diamater. Plasta in och låt degrullarna vila i kylskåpet i 30 min.
  6. Skär rullarna i ca 1 cm tjock skivor och placera på plåt. Forma till de något med händerna om de förlorade den runda formen vid skärningen.
  7. Grädda kakorna mitt i ugnen i 175°C i 12-13 min. De är färdiga när de blivit lite gyllenbruna i kanterna. Låt svalna.