Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pototto


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

2-3 portioner eller 4 bufférätter

  • 5 (cirka 500 g) fasta potatisar

  • 1 medelstor (cirka 75 g) gul lök

  • 2 msk kallpressad rapsolja

  • 2 dl vitt vin, gärna chardonnay

  • 5 dl hönsbuljong

  • 2 msk smör, rumsvarmt
  • 2 dl (ca 40 g) finriven parmesan

  • salt, svartpeppar
  • 
Honungsstekt sidfläsk:

  • 200 g varmrökt fläsk

  • 1 tsk honung

  • 1-2 tsk äppelvinäger

  • Till servering:
  • 
salladsskott

  • hyvlad parmesan


Så här gör du

  1. Tärna fläsket i bitar 2 x 3 centimeter. Lägg dem i kall panna och stek knaprigt på medelvärme. Tillsätt honung och vinäger i sista minuten.

  2. Skala och skär potatisen och löken i halvcentimeter stora tärningar. Fräs löken sakta i oljan på låg värme utan att den tar färg, tillsätt sedan potatisen och fortsätt fräsa ett par minuter under omrörning. Tillsätt vinet och låt det sjuda in under omrörning.
  3. 
3 Tillsätt het buljong lite i taget och låt sakta sjuda in under omrörning och på låg värme. Tillsätt buljongen tills potatisen är mjuk men ändå har lite tuggmotstånd kvar. Du ska ha ganska mycket ihopkokad buljong i pannan. Dra pannan av plattan.

  4. Rör ner riven ost och smör i små klickar. Salta och peppra. Servera med det sötsyrliga fläsket, salladsskotten och lite hyvlad ost.
Du kanske även gillar