Potatisvåffla med groddar och krämiga räkor

Foto: Thomas Carlén
Ingredienser
6 stycken
- 2 medelstora potatisar
- 2 dl vetemjöl
- 2 dl vatten
- 1 dl crème fraiche
- 1 krm salt
- 25 g smält smör
- 1 dl vispad grädde
Krämiga räkor
- 1 kg frysta räkor med skal
- 1 dl majonnäs
- 1/2 ekologisk citron, rivet skal
- salt, peppar
- 1 knippe skivad gräslök
Till servering och garnering
- 1 ask alfalfagroddar, 130 g
- 1 knippe gräslök
- citronzest och citronkryddor
Så här gör du
- Riv potatisarna fint. Vispa samman vetemjöl, vatten och crème fraiche. Låt svälla 10 minuter. Tillsätt potatis, salt, smält smör och vispad grädde. Rör om ordentligt.
- Hetta upp våffeljärnet och lägg cirka 1 deciliter smet per lagg i våffeljärnet. Grädda våfflor gyllenbruna. Låt dem svalna på galler.
- Tina räkorna och skala dem. Blanda majonnäs, rivet citronskal, salt, peppar och skivad gräslök.
- Lägg en hög med alfalfagroddar i mitten och toppa med en stor klick räkröra på varje våffla. Garnera med citronzest och några strån gräslök. Servera med en klyfta citronsaft

Du kanske även gillar
Populära recept