Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Potatisvåffla med groddar och krämiga räkor

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

6 stycken
  • 2 medelstora potatisar
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 krm salt
  • 25 g smält smör
  • 1 dl vispad grädde

Krämiga räkor

  • 1 kg frysta räkor med skal
  • 1 dl majonnäs
  • 1/2 ekologisk citron, rivet skal
  • salt, peppar
  • 1 knippe skivad gräslök

Till servering och garnering

  • 1 ask alfalfagroddar, 130 g
  • 1 knippe gräslök
  • citronzest och citronkryddor

Så här gör du

  1. Riv potatisarna fint. Vispa samman vetemjöl, vatten och crème fraiche. Låt svälla 10 minuter. Tillsätt potatis, salt, smält smör och vispad grädde. Rör om ordentligt.
  2. Hetta upp våffeljärnet och lägg cirka 1 deciliter smet per lagg i våffeljärnet. Grädda våfflor gyllenbruna. Låt dem svalna på galler.
  3. Tina räkorna och skala dem. Blanda majonnäs, rivet citronskal, salt, peppar och skivad gräslök.
  4. Lägg en hög med alfalfagroddar i mitten och toppa med en stor klick räkröra på varje våffla. Garnera med citronzest och några strån gräslök. Servera med en klyfta citronsaft